Založ si blog

Barosso?Van Rumpoy? spamätajte sa … je tu Putin! Putin Vladimír

Vyhlásenia premiéra no v skutku prezidenta Ruskej federácie o tom, že nadviazanie partnerstva medzi Európskou úniou a Ruskom je tým správnym, čo sa má v najbližšom období diať a nevyhnutne uskutočniť prichádza v čase, keď sa v naprieč celou Európou valí neistota. A verte spoluobčania Európskej únie, ujo Putin vie, čo hovorí !

putin-angry-banksDodatok ku Lisabonskej zmluve, ktorý hovorí o permanentnom záchrannom mechanizme pre „krachujúce“ členské štáty je úskokom do tmy, paradoxne úskokom z čiernočiernej tmy. Obsah tohto dodatku nemá a nemal byť dodatkom v roku 2010, ale mal byť nosnou legislatívnou konštrukciou už dávno, v zakladajúcich či reevidujúcich zmluvách ako Maastricht, Amsterdam, Nice…

Skeptik by povedal, že to čo sa deje v Euŕopskej únii je oddiaľovanie niečoho, čoho sa 736 poslancov a lídrov v Európskom parlamente bojí najviac. Tvrdenie a informácie o tom, že Sarkozy a Merkelová sľúbili spoločný plán pre fiškálnu úniu je tým najhorším, čo sa občan európskej pnie mohol dozvedieť. Táto spoločná iniciatíva potvrdzuje vo veľkej miere status quo o tom, že pomoc Grécku nie je o ničom inom, iba o spätnom naliatí peňazí do bánk, ktoré na Gréckej „politike klamstva“ prerobili. Absurdnosť tohoto prerobenia na základe ratingu štátov, ktorý určujú súkromné firmy ako Moodys a spol. naberá vačšie rozmery ako si niekedy niekto mohol mysleť.

V skutku, ani nejde o to, že urópska únia ako supranacionálny subjekt padne a neprežije túto krízu – ona to prežije, minimálne ak nie menovo, tak politicky. Skôr ide o to, či sa vo svete udrží protiváha k americkému doláru. Protiváha s menom Euro. Je to nesmierne dôležité, aby v momentálnej situácii Euro neskrachovalo ako menový projekt. Ak by ku tomuto scenáru došlo, obnovil by sa na svetových trhoch vplyv (teda aspoň) zvýšil amerického dolára, ktorý momentálne budeme márne hľadať. V tejto situácii nezabúdajme na čínsky jen, ktorý je platidlom v krajine, ktorá bude za 5 rokov najväčšou anglicky hovoriacou krajinou sveta.

A práve z dôvodov hore uvedených, vyjadrenie Vladimíra Putina o vytvorení bližšieho partnerstva, možno zóne voľného obchodu, napredovaniu v oblasti spoločnej energetiky, priemyselnej výroby, spoločných infraštruktúrnych projektov nie je výstrelom do tmy, ale je presne mieneným zásahom a informáciou, ktorú pán Putin adresoval predstaviteľom Európskej únie. Len aby tento hodnotný impulz nezapadol prachom pod svetlom málo podstatných, no svetom umelo „prehodnotených“ diplomatických správ medzi diplomatmi sveta zverejňoavnými serverom Wikileaks. Závislosť európskych krajín od Ruskej federácie je jasná, zrejmá – dvakrát podčiarknuté a zvýraznené. Kto sa chce politickými rečami brániť, môže, no vyzneje to ako jasný prejav jeho úzkoprsosti. To čo tvrdím vyššie, tvrdenie ktoré prezentujem dokumentuje v neposlednom rade plynová kríza nedávneho obdbia, a dokumentuje to aj druhý obrázok, ktorý som si tu dovolil vložiť,  kde je znázornená závislosť členských štátov Eú od ruského plynu.

10474653-zavislost-europskych-krajin-od-dodavok-ruskeho-plynu

Odbočme na chvíľku mimo hlavnej témy k spomínanému serveru Wikileaks, ktorý je podľa môjho osobného názoru prevratnou myšlienkou a nástupcom mainstreamových médií, vzhľadom na anonymitu prispievateľov. Pánovi Assangeovi prajem veľa úspechov a menej súperov, čo asi pri prevratných projektoch podporujúcich „vox poppuli“ nie je možné.

Len na margo a veľmi krátko, oficiálny text :

WikiLeaks is a non-profit media organization dedicated to bringing important news and information to the public. We provide an innovative, secure and anonymous way for independent sources around the world to leak information to our journalists. We publish material of ethical, political and historical significance while keeping the identity of our sources anonymous, thus providing a universal way for the revealing of suppressed and censored injustices.( preklad nechávam na Vás, náhoudou by som to preložil inak ako si želáte, a bol by som odsúdený 🙂 ) Práve tu a teraz si treba odpovedať na otázku, či média kde sa zverejňuje pod menom, sú „demokratickejšie“. Hodnotný a vo svete uznávaný magazín Time napísal „ Wikileaks by sa mohla (stránka) stať rovnako dôležitým novinárskym nástrojom ako zákon o slobode informácií.“

Vráťme sa k tej našej Európskej únii, ktorej sme všetci občanmi, no bohužiaľ, o nej všetci nerozhodujeme – čo osobne pokladám za dosť vážny demokratický deficit.

Európa, ako sa ukazuje, nie je natoľko samostatným a živorodým celkom, nie je ani celkom pokojným (Írsko, Grécko), aby si ponuku od Ruskej federácie mohla nechať újsť pomedzi prsty. Alebo je?

Vladimír Putin sa postavil do situácie krstného otca a povedal : “ Make him(them) an offer he (they) can’t refuse“. Tajne verím, a dúfam, že eurocentralizmus a eurofanatizmus nezatieni a nezmetie zo stola „nabídku“, ktorú skutočne nie je možné odmietnuť.

Slovač, do zbrane ! komunikácia čistá alebo nový komunikačný rozmer

03.11.2011

Nadpis príspevku môže znieť bojovne až propagandisticky, no opak je pravdou. V poslednom období cítim a pociťujem deficit „domoviny“. Všetko sa točí okolo eura, záchranných balíkov, ktoré koniec koncov aj tak nik nechce a nám, (s)prostému ľudu neostáva nič iné, len kúpiť si dennodenne drahší chlieb, maslo a mlieko, večer si prezrieť tvrdenia politikov, že [...]

Slota či Sulík, Fico či Radičová, Vy či ja … hrdí na Slovensko? Kronika Slovenskej republiky dá odpoveď !

17.03.2011

Na internetový projekt, o ktorom idem písať, ma upozornil môj dobý kamarát. Sprvu som si povedal, ale čo, takáto kronika. Až po kliknutí na link, ktorý som v správe obdržal, som si ticho zanadával, prirodzene – sám na seba. Povedal som si : ” hlupák, takto predom odsúdiť tento projekt…veď je úžasný… Konečne je tu projekt, ktorý sa nehanbí za svoje mestá, za [...]

Je Rytmusova „Zlatokopka“ novodobým povolaním?

03.01.2011

V čase 21. storočia a v čase vydania nového albumu rapera Rytmusa už bolo zopár jeho nových songov známych. Ani jedna však nerozpútala takú debatu, ako song s názvom Zlatokopky. Trafil Rytmus do čierneho novodobého „zamestnania“ pekných dievčat, žien.. či zlatokopiek? poznámka autora : link na song dávam zámerne na začiatok textu, aby si [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 91649x
Priemerná čítanosť článkov: 3985x

Autor blogu

Odkazy