Založ si blog

Je Rytmusova „Zlatokopka“ novodobým povolaním?

V čase 21. storočia a v čase vydania nového albumu rapera Rytmusa už bolo zopár jeho nových songov známych. Ani jedna však nerozpútala takú debatu, ako song s názvom Zlatokopky. Trafil Rytmus do čierneho novodobého „zamestnania“ pekných dievčat, žien.. či zlatokopiek?

poznámka autora : link na song dávam zámerne na začiatok textu, aby si „nezasvätený“ čitateľ najprv vypočul jeden z najpravdivejších textov aké som kedy počul.

http://www.youclubvideo.com/video/124638/rytmus-zlatokopky-official-clip

V mnohých spoločenských skupinách môžu tento prívlastok pre širokú skupinu zástupkýň ženského pokolenia chápať inak. Prirodzene, starí ľudia nechápu, stredná generácia sa snaží pochopiť, a mladá generácia ukazuje prstom : “ …to je zlatokopka“

Žijem v meste ktoré je dostatočne veľké, no zároveň dostatočne malé na to, aby človek pomerov znalejší vedel kto je kto a kto akú „rolu“ zastáva v predstavení menom život na doskách mesta v ktorom žijem. Vo veľa prípadoch, podotýkam, nie len v mojom meste ale všade kde som doteraz bol sa sám seba opýtam a zároveň si odpoviem: “ Rytmus, mal si pravdu? Rytmus,mal si pravdu, toto Ti vyšlo“. „Zlatokopka“ je novodobý výraz pre to čo sa momentálne dá reálne vidieť na chodníkoch, v nákupných centrách, v kinách, na banketoch, spoločenských udalostiach, plesoch a nielen tam.

O pároch, kde je vekový rozdiel viac ako 15 rokov sa už ani nezmieňujem, zmieňujem sa o inom prípade, pretože vekový rozdiel v partnerskom zväzku sa pod tlakom verejnosti stal z tabuizovanej témy kedysi módnym hitom dneška. Poďme ale ďaľej a zamerajme sa na iné prípady. Prípady, kedy na ulici zbadáte krásnu, príťažlívu ženu v priemere od 18 do 28 rokov. Pousmejete sa, no v tom Vám ten krásny úsmev na perách zamrzne. Z blízko stojaceho 3 miliónoveho auta vystúpi :

a) holohlavé monštrum z výrazom majiteľa sveta, ktorý vlastne dovolil to, že žijete..

b) postarší pán, ktorého vek je vzhľadom na plastické operácie neidentifikovateľný, aj keď tento vzhľad je skôr – odpudzujúci..

c) postarší pán, ktorého vek je identifikovateľný, no na počítanie jeho rokov nemáte celý deň..

Úsmevne vzaté, najelpším prípadom je možnosť d :

d) vystúpi z neho žena

Samozrejme, existuje aj možnosť e ( no vzhľadom na moju skúsenosť som zatiaľ takúto kombináciu nevidel):

e) z auta vystúpi vekovo príbuzný, sympatický muž do ktorého môže byť oproti stojaca žena, dievča reálne zamilovaná..

Položme si teda ruku na kreditnú kartu a zamyslime sa. Tá krásna žena, stojaca na chodníku oproti, je od prírody obdarená nesklonalou túžbou a schopnosťou milovať prvého muža jej života, ktorý sa svojou prácou vypracoval na vlastníka trojmiliónového žrebca. Tá krásna žena oproti nemiluje jeho majetok, nemiluje pocit, keď ju priateľ nesie v spomenutom autíčku, ale má ho rada takého aký je. Má ho rada pre povahové vlastnosti ktoré má, bezohľadu na to, že keď prvýkrat oznamovala kamáratkam ako sa s „pánom božským“ zoznámila povedala : “ Do Gabriela som za zamilovala hneď na prvý pohľad… vystupoval zo svojho červeného Ferrari a…..“

Slnko príjemne svieti, stojím na druhej strane ulice, pozerám na potencinálnu obeť Rytmusovho songu a taje dúfam, že motto “ milujem ho – do posledného centu“ sa nestane bežnou realitou.

Aj keď, na druhej strane, ak sa stane, tak sa šťastie nebude hľadať v láske, ale v peňaženkách. Zadovážili ste si už jednu a je dosť hlboká?

Slovač, do zbrane ! komunikácia čistá alebo nový komunikačný rozmer

03.11.2011

Nadpis príspevku môže znieť bojovne až propagandisticky, no opak je pravdou. V poslednom období cítim a pociťujem deficit „domoviny“. Všetko sa točí okolo eura, záchranných balíkov, ktoré koniec koncov aj tak nik nechce a nám, (s)prostému ľudu neostáva nič iné, len kúpiť si dennodenne drahší chlieb, maslo a mlieko, večer si prezrieť tvrdenia politikov, že [...]

Slota či Sulík, Fico či Radičová, Vy či ja … hrdí na Slovensko? Kronika Slovenskej republiky dá odpoveď !

17.03.2011

Na internetový projekt, o ktorom idem písať, ma upozornil môj dobý kamarát. Sprvu som si povedal, ale čo, takáto kronika. Až po kliknutí na link, ktorý som v správe obdržal, som si ticho zanadával, prirodzene – sám na seba. Povedal som si : ” hlupák, takto predom odsúdiť tento projekt…veď je úžasný… Konečne je tu projekt, ktorý sa nehanbí za svoje mestá, za [...]

Má pani Žitňanská rozum?

28.12.2010

Situácia v súdnictve na Slovensku síce nie je najideálnejšia, je však štandardná v rámci okolitých štátov a v žiadnom prípade nie je taká, ako ju prezentuje samotná ministerka spravodlivosti. To, čo sa deje v priestore „okolo“ súdnictva však už až také normálne nie je, a pripomína to v mnohom účelové dehonestovanie hodnoty súdneho sýstemu v očiach [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 91762x
Priemerná čítanosť článkov: 3990x

Autor blogu

Odkazy